International Business Management MCQ with answers

International Business Management MCQ with answers

International Business Management MCQ with answers pdf. International Business Management multiple choice questions and answers.

International Business Management

International Business Management MCQ

1. Which type of marketing is complex when a firm engages in marketing operations with many countries?
A. International marketing
B. Domestic marketing
C. Global marketing
D. Multinational marketing
Ans: D

2. A firm should carefully look at its ___ and global marketing strategy in order to succeed.
A. Product positioning
B. Liability
C. Geographic expansion
D. Diversifying markets
Ans: C

3. Which among the following international financial markets includes private placements, bonds, and equities?
A. Foreign currency markets
B. International capital markets
C. International security markets
D. International money markets
Ans: C

4. The comparison of a nation’s obligations to service and repay foreign debt with its FOREX earnings shows its ability to remain ___.
A. Insolvent
B. Passive
C. Active
D. Solvent
Ans: D

5. International Financial Reporting Standards (IFRS) are followed by the ___.
A. International Accounting Standards (IAS)
B. Standing Interpretations Committee (SIC)
C. International Accounting Standards Board (IASB)
D. International Accounting Standards Committee (IASC)
Ans: C

6. What indicates the differences between Domestic Accounting Standards (DAS) and International Accounting Standards (IAS) based on different rules on the same accounting issue?
A. Indulgence
B. Accounting
C. Presence
D. Divergence
Ans: D

7. Which of the following are the skills that have to be possessed by an MNC manager?
A) Respecting and sharing each other’s skills
B) Down-playing the importance of cultural diversity
A. A only
B. B only
C. A&B both
D. None of the above
Ans: C

8. In the ethnocentric approach, ___ are from the parent country.
A. Key managers
B. Technical workforce
C. Engineers
D. Programmers
Ans: A

9. What is the term used when a company exports services or goods to other countries?
A. National business
B. Globalisation
C. International business
D. Legal framework
Ans: C

10. Expand OECD.
A. Open Environmental and Cultural Disputes
B. Outstanding Economic and Cultural Directives
C. Operations in Eastern Community Development
D. Organisation for Economic Cooperation and Development
Ans: D

11. Which of these bodies have categorized country risk assessment methods into four types?
A. US EXIM Bank
B. NABARD
C. IDH
D. World Trade Organisation
Ans: A

12. Identify the true (T) statements:
1. The micro factors determine the environment in which the organization functions.
2. The mission statement describes what the leaders of an organization see in the future.
A. 1 only
B. 2 only
C. Both
D. none of the above
Ans: D

13. The ___ method uses a uniform format with predetermined scope.
A. Structured qualitative
B. Checklist
C. Fully qualitative
D. Delphi
Ans: A

14. Strategic formulation is the ___ phase in the strategic management process.
A. Final
B. Initial
C. Second
D. Intermediate
Ans: A

15. Which among these are considered arbitration bodies?
A. International Chamber of Commerce and WTO
B. American Arbitration Association and American Government
C. ICSID and London Court of Arbitration
D. International Court of Justice and United Nations
Ans: C

16. Most developed countries face challenges in sourcing a workforce as the average age of the population is getting older.
A. 1T, 2T
B. 1T, 2F
C. 1F, 2F
D. 1F, 2T
Ans: D

17. Apart from law, which are the two factors that influence the ethics of a business and its managers? A. Corporate goals, culture
B. Religion, behaviour
C. Religion, culture
D. Fundamental principles, climate
Ans: C

18. When and where was IMF created?
A. 1944 at Bretton Woods International conference
B. 1956 at International Accounting Standards committee
C. 1960 at GAAP final meeting
D. 1949 at International Standards of Accounting and Reporting Council
Ans: A

19. The aim of business is to attract and retain a customer, which can be done through ___ and ___.
A. Product marketing, product support
B. Product marketing, product differentiation
C. Price competition, product differentiation
D. Cost discounts, product marketing
Ans: C

20. Identify the true and false statements.
1. A GAP analysis is a simple tool that helps the planning team to allocate resources to firms.
2. Top-down planning helps to maintain the decision-making process at the senior level.
A. 1 True, 2 True
B. 1 False, 2 True
C. 1 True, 2 False
D. 1 False, 2 False
Ans: B

21. Apart from packaging, the pre-shipment credit is mainly used for which of the following two purposes?
A. Profit Analysis, Customs charges
B. Production, Transport
C. Production, Processing
D. Processing, Export subsidies
Ans: C

22. The two implementation models related to the business to consumer (B2C) are ___ and ___.
A. Generic B2C model, Dedicated B2C model
B. Generic B2C model, Direct B2C model
C. Dedicated B2C model, Online B2C model
D. Direct B2C model, Online B2C model
Ans: A

23. ___ analysis is the evaluation of possible risks and rewards from business experiences in a country.
A. Transfer risk
B. Location risk
C. Country risk
D. Exchange risk
Ans: C

24. ___ risk is based on a government’s inability to meet its loan obligations.
A. Sovereign
B. Political
C. Economic
D. Exchange
Ans: D

25. The level of risk in ___ is more when compared with exporting as the company has limited control.
A. Direct investment
B. Joint venture
C. Transfer pricing
D. International advertising
Ans: B

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top