Multiple Choice Questions and Answers of Cloud Computing

Multiple Choice Questions and Answers of Cloud Computing

Cloud computing is a rapidly growing technology that provides users with powerful and reliable computing power in the cloud.

In this article, we will provide an overview of the multiple choice questions and answers related to cloud computing.

We will explore the different types of cloud services available, the benefits that can be gained by using them, and how to best utilize them. With this knowledge, readers should gain a better understanding of cloud computing and its capabilities.Cloud Computing

What is Cloud Computing

Cloud Computing is an increasingly popular term being used in the technology industry. It refers to a type of computing that relies on sharing computing resources such as servers, networking, storage and applications over the internet.

Companies are utilizing this technology to connect systems, applications and services together to create a virtual network.

The main purpose of cloud computing is to provide users with access to computing resources without needing their own infrastructure or physical devices.

This allows businesses to save money and time by being able access information from anywhere in the world, quickly and easily.

Furthermore, it offers scalability so companies can scale up or down according to their needs without having large capital expenditures for IT infrastructure.

Cloud computing can be used for many different tasks such as web hosting, data management and analytics among others.

Cloud Computing MCQs

1. ___ allows on-site and cloud applications to submit searches and then get the results back.
Ans: Microsoft’s Live Search

2. Django is an open-source web application framework written in Python. State [True/False]
Ans: True

3. Name the three components of Mosso’s offering.
Ans: cloud sites, files, and servers

4. API stands for ___
Ans: Application Programming Interface

5. API is similar to ___ service.
Ans: SaaS

6. Google Gadgets are a desktop search application that enables users to search called ___
Ans: Google Desktop Search

7. Internet Explorer 8 has been designed to include ___ rendering modes.
Ans: Three.

8. ___ features is an intuitive browsing experience with drag-and-drop bookmarks
Ans: Safari

9. Microsoft has introduced a cloud-based SQL relational database called Bigtable. (True/False)
Ans: False

10. Cloud storage is hosted by a third party, rather than being hosted on dedicated servers. (True/False)
Ans: True

11. Live Mesh gives us ___ of online storage and an online desktop that looks a lot like Windows Vista.
a) 2 GB
b) 4 GB
c) 5 GB
d) 8GB
Ans: c) 5 GB

12. Organization can access their cloud storage services through a ___.
Ans: web service application programming interface

13. SOA Stands for ___
a. Service Oriented Architecture
b. Servile Object Architecture
c. Storage Over Architecture
d. Storage Object Architecture
Ans: a. Service-Oriented Architecture

14. In storage service cost for the client is calculated on a cost per ___.
Ans: gigabyte.

15. ___ is the first publicly-available web service, in the United States during March 2006
a. GoDaddy
b. Amazon web services
c. Nirvanix
d. Google Docs
Ans: b. Amazon web services

16. Nirvanix has a strong password authentication state [True/False]
Ans: True

17. The App Engine datastore provides ___, ___ and ___ services behind the scene.
Ans: distribution, replication, and load-balancing

18. MobileMe is a subscription-based service by the ___ company
a. Cisco
b. apple
c. Google
d. IBM
Ans: b. apple

19. ___ is an international standard having a high-security component in the computer.
a. Trusted network connect
b. Trusted storage
c. Trusted platform module
d. None of the above
Ans: Trusted network connect

20. The cloud computing technology itself is a very secure one. (True/ False)
Ans: True

21. A ___ to act as an obstruction between the public Internet and any private network.
Ans: firewall

22. ___ is a patented software framework introduced by Google to support distributed computing on large sets of data.
Ans: MapReduce

23. Hyperic also offers a free cloud monitoring tool called ___
Ans: CloudStatus

24. Make sure your vendor provides customizable ___ and ___.
Ans: data views and reporting

25. CSV stands for ___
Ans: Comma Separated Value

26. Who sees cloud computing as an evolution of business that is no less influential than e-business?
Ans: Gartner

27. The Service Cloud is made up of ___ main components.
Ans: six

28. A web application framework is used to support the development of ___ websites.
Ans: Dynamic

29. SaaS stands for ___.
Ans: Software As a Service

30. The concept of ___ is allied with the power of a judge or government entity to declare authority over the persons or things involved in an action and to make a decision about a specific issue or set of facts.
Ans: Jurisdiction

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top