Quality Control and Quality Assurance MCQ with Answers

26. IPM stands for –
a. Internet project manager
b. Intranet project manager
c. Integrated project management
d. Integration process management

Answer: (c)

27. Beneficial element of CMM levels 2 and 3.
a. Software specification
b. Technical specification
c. Peer review of code
d. Version control
e. All of the above

Answer: (e)

28. Quality of conformance is the degree to which for –
a. Design specifications
b. Manufacturing
c. Intuitive
d. Implementation

Answer: (a)

29. External failure costs are associated with –
a. Defects
b. Repair
c. Initial
d. Quality

Answer: (a)

30. Quality metrics cover levels are –
a. Mean time to failure
b. Defect density
c. Customer problems
d. All of the above

Answer: (d)

31. MTTI stands for –
a. Maximum time to failure
b. Minimum time to failure
c. Minimum time to false
d. None of the above

Answer: (a)

32. Defect density metric used for –
a. Finding defects
b. Application
c. Software
d. Frames

Answer: (a)

33. LOC stands for –
a. Lines of code
b. Line of control
c. Logic code
d. Logic of control

Answer: (a)

34. Function points used in –
a. Metric
b. Software measurement
c. Logic
d. Code

Answer: (b)

35. Early defect removed from the S/W by doing –
a. S/W product engineering
b. Peer review
c. Training program
d. Cost

Answer: (b)

36. ___ is a workload statement for software maintenance.
a. NMI
b. BMI
c. Fix backlog
d. Delinquent fix

Answer: (c)

37. Principle of quality.
a. Prevent defects
b. Ensure that defect defects
c. Eliminate the courses as well as the symptoms of the defects
d. Functional metrics to monitor requirement growth, since metrics are normally

Answer: (d)

38. The ISO 91000 series is based on principle.
a. Fitness response
b. Right, first-time
c. Both a & b
d. None of the above

Answer: (c)

39. SCM is not described in CMM.
a. True
b. False

Answer: (a)

40. The ability of S/W to be easily verified by execution of –
a. Testability
b. Attributes
c. Conflict
d. Modifiability

Answer: (a)

41. Software product engineering performs a well-defined engineering process that integrates al S/W engineering activities to produce.
a. Correct
b. Consistent
c. Efficient products
d. All are true

Answer: (d)

42. A quantitative understanding of both the S/W process and S/W work product being built and described in.
a. Level 1
b. Level 2
c. Level 3
d. Level 4

Answer: (d)

43. Quantitative process, management S/W quality management focus on.
a. Continuous improvement
b. Quality goals
c. Quantitative analysis
d. None of the above

Answer: (c)

44. Level 5KPA covers the issue that both the organization and the project must address to implement continuous and measurable S/W process improvement.
a. True
b. False
c. Can’t predict
d. None of the above

Answer: (a)

45. DP, TM and PC comes under –
a. Level 2
b. Level 3
c. Level 4
d. Level 5

Answer: (d)

46. World-class business places a ___ emphasis on quality.
a. Quality
b. Strategic
c. Goal
d. Objective

Answer: (b)

47. Quality system-model for quality assurance in design development production installation and servicing comes under.
a. ISO 9000
b. ISO 9003
c. ISO 9004
d. ISO 9001

Answer: (d)

48. CMM appraisal & ISO 9001 certification considers.
a. Reliability
b. Consistency
c. Assessments
d. All are true

Answer: (d)

49. In the CMM configuration management KPA concentrate on –
a. Procedures
b. Standard
c. All are true
d. Document

Answer: (c)

50. ISO 9000-1 require procedures for –
a. Handling
b. All are true
c. Storage
d. Packaging and delivery

Answer: (b)

More MCQs on Quality-Management

Conclusion

Quality Control and Quality Assurance MCQs are an excellent way to assess one’s understanding of the concepts involved in this important topic. Those who prepare for such exams can rest assured that they will be better equipped to detect and prevent defects in products, services, and processes.

Furthermore, they will be more attuned to understanding customer requirements and delivering a quality end product. Additionally, these tests can help companies assess the effectiveness of their existing quality control systems.

Thanks for visiting our website, if you like the post on MCQ on TQM, Quality Control and Quality Assurance MCQ with Answers, please share on social media.

Read More:

3 thoughts on “Quality Control and Quality Assurance MCQ with Answers”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top