Multiple Choice Questions on Distributed Database System

Multiple Choice Questions on Distributed Database System

Multiple Choice Questions on Distributed Database System. Distributed Computing MCQ with Answers. Distributed System MCQs.

This article is for anyone who is interested in learning more about Distributed Database System and its Multiple Choice Questions.

Whether you are a student studying for an upcoming exam, or just a hobbyist looking to brush up on your knowledge, you have come to the right place!

Here, we will cover the basics of Distributed Database System and provide some helpful MCQs. We will go over what a distributed database system is and discuss the advantages that it offers.

Distributed Database System

What is Distributed Database System

Distributed database system (DDS) is a technology that allows data to be stored, accessed, and processed across multiple nodes in a network. It comprises of several databases connected by a communication network, each with its own processing power and storage capacity.

These databases can be located on different hardware platforms, geographically dispersed locations or even owned by different organizations.

The distributed nature of the DDS makes it an ideal solution for handling large amounts of data-intensive applications where high availability and scalability are required.

It eliminates the drawbacks of centralized database systems such as single point failure and limited scalability as all nodes can work independently while still being part of the same system.

In summary, DDS is an innovative technology that enables organizations to store and process vast amounts of data distributed over various locations without compromising performance or reliability.

Multiple Choice Questions on Distributed Database System

1. A sequence of instructions telling the comp what to do is called
a. Function
b. Program
c. Statements
d. None of the above
Ans: B

2. A language whose statements have almost one to one correspondence to the instruction understood by the CP of computer is
a. High-level language
b. Middle-level language
c. Assembly level
d. show level
Ans: C

3. Which of the following is not a high-level language?
a. COBOL
b. Pascal
c. C
d. Java
Ans: A

4. A program used to translate high-level lang. to machine-level language is called
a. Loader
b. Compiler
c. Linker
d. Assembler
Ans: B

5. Code files corresponding to the incomplete pension of program area
a. Object files
b. Exactable
c. Complete files
d. All of the above
Ans: A

6. Text for a program is written in ___ language & saved in ___
a. HLL, Source file
b. Assembly language
c. Mill, Code file
d. Both a & b
Ans: D

7. Complete code files for which addresses has been, resolved for all global functions are?
a. Exactable files
b. Object files
c. Source file
d. None of the above
Ans: A

8. Machine code is saved in ___ & is loaded in ___
a. Source file, CPU
b. Code file, virtual memory
c. Code file, main memory
d. Source, file, Virtual memory
Ans: B

9. Header contains information of?
a. Position, Size, the value of pc& register
b. Length, data & index
c. Size, pointer, function
d. All of the above
Ans: A

10. A table that indicates the name of all functions & global variables is?
a. #Table
b. Symbol of table
c. Index table
d. Data table
Ans: B

11. Structure of UNIX used files is due to?
a. Shared libraries
b. Virtual memory
c. Symbol table
d. Unix shell
Ans: A

12. Unix shell is a user command that is used to create a ___?
a. shells script
b. Shells
c. Program
d. Process
Ans: D

13. ___Is a process that executes not only in the user program but also in the shaded library code?
a. Alpha
b. Thread
c. Program
d. Shall
Ans: B

14. If several users execute the same command then each one creates a different process, if the user double clicks on several data files, ___ process are created & manages the ___
a. Thread
b. Program
c. Shall
Ans: A

15. ___ processes never have more than a single thread
a. Conventional
b. Sequential
c. Multi-thread
d. None of above
Ans: A

16. In UNIX, a new process exalted a new programmatic created by
a. New
b. Fork
c. exec
d. Both a & b
Ans: B

17. ___ system call creates an almost identical copy of an existing process followed by ___ system call which replaces the program being executed by new programmed?
a. New, delete
b. Create, clustery
c. Create, execute
d. Fork, execute
Ans: D

18. A ___ is an instance of the executive?
a. Program
b. Thread
c. Process
d. None of the above
Ans: B

19. In java ___ is used to create a program and in UNIX ___ is used to implement a program?
a. Exec ()
b. Exec ()
c. Exec (), fork (), exec
d. new (),exec ()
Ans: C

20. An ___ is software that hides lower-level details and provides a set of higher-level functions.
a. Encap solution
b. Abstraction
c. Instruction
d. memory
Ans: B

21. An operating system as resource manager, controls how ___ (The active agents) may access ___ (passive entities)
a. Statements, Program
b. Processes, resources
c. The program, Instructions
d. Files, instructions
Ans: B

22. The important components of the user interface are:
a. Resource, process, threads, shell
b. Complier, inteempreter, thinker, linker, header
c. Interpreter, file system, online help, application integration
d. None of the above
Ans: C

23. In earliest day’s ___ computing was done
a. Electronic digital
b. Electronic mechanical
c. Batch processing
d. Microprocessing
Ans: A

24. Before operating system ___ System we used in which overreaches were signed specific tune shorts
a. Electronic digital
b. Batch processing
c. Reservation
d. Resource management
Ans: C

25. Early business computing systems that use magnetic care memory, were known as ___?
a. Resources
b. Punch cards
c. Core dump
d. Wheel
Ans: C

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top